Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB)

De Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB) is een testmethode waarbij ik door middel van een vingerprik bloed afneem voor onderzoek.

Bij dit onderzoek wordt dan met zowel een reguliere als complementaire bril gekeken naar het ingestuurde bloed en het verhaal van jou als klant.

Voor wie?

Voel jij je al langere tijd niet fit, ben je vaak moe, futloos, heb je weinig energie, heb je vage klachten waar je geen antwoord op krijgt, slaap je slecht, heb je vaak buikklachten, heb je huidproblemen, heb je moeite met afvallen?

Meten = weten!

Wil je inzicht krijgen in waar de oorzaak ligt van jouw klachten en inzicht krijgen in bepaalde (voedings-) tekorten plan dan een energetisch morfologische bloedtest (EMB) in.

De testmethode is een combinatie van het hematologische, microscopische en energetische bloedonderzoek. Als therapeut ontvang ik informatie over jou als klant, zoals inzicht over je vitaminen- en mineralen status. Kom je bepaalde vitaminen of mineralen tekort die overeenkomen met jouw klachten dan is dat de basis waarmee we gaan werken.

De testmethode geeft uiteraard veel meer informatie dan alleen over vitaminen en mineralen, hij geeft inzicht in o.a. vrije radicaal belasting, vetzurenbalans, hormonen, neurotransmitters, stressparameters, meridianen, energetische pathogeen belasting (o.a. schimmels, bacteriën), darmflora, energetisch blokkades, intoleranties voor voedingsstoffen.

Ons bloed stroomt dagelijks 7.000 keer door onze bloedvaten rond met een uiterst waardevolle lading: zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen worden van orgaan tot orgaan, van cel naar cel vervoerd. Het bloed bereikt elke afgelegen uithoek van ons lichaam, van onze teennagels tot onze haarwortels. Het bloed is niet alleen transportmiddel, maar ook temperatuurregelaar en middelpunt van ons afweersysteem. Uit het bloed kan waardevolle informatie gehaald worden.

De hierboven beschreven testmethode als zodanig is niet wetenschappelijk onderzocht en vervangt ook niet het reguliere bloedonderzoek. De uitkomsten van deze onderzoeksmethode zijn echter een meerwaarde voor jou als klant en voor mij als therapeut omdat ze waardevolle en bruikbare informatie geven over de verstoringen in jouw lichaam, waarmee ik jou kan helpen.

Energetisch Morfologische Bloedtest

Wat wordt er gemeten en welke verstoringen kunnen aangetoond worden met deze test?

 • Vrije radicaal belasting (afvalstoffen)
 • Leverbelasting
 • Darmverstoring (gedifferentieerd naar mycotische & dysbiotische belasting)
 • Parasietbelasting (dit kan een reden zijn van darmklachten)
 • Adrenale status (stress, bijnieren, cortisol)
 • pH balans (zuurtegraad van je lichaam)
 • B12-status
 • Vitaminepanel (bijvoorbeeld een vitamine D tekort)
 • Mineralenpanel (bijvoorbeeld een magnesium of calcium tekort)
 • Spoorelementenpanel (bijvoorbeeld een zink of jodium tekort)
 • Toxische belasting (teveel gifstoffen in je lichaam)
 • Virale belasting (denk hierbij aan een virus dat je hebt gehad dat nu nog zorgt voor vermoeidheid)
 • Bacteriële belasting
 • Geopatische stress (stress van WiFi, zendmasten, wateraders)
 • Pancreasinsufficiëntie (alvleesklier/insulineresistentie)

Ook worden de reguliere waardes gemeten en geanalyseerd:

 • Trombocyten (aantal bloedplaatjes)
 • Rode bloedcellen (erytrocyten)
 • Witte bloedcellen (leukocyten)
 • Hemoglobine (Hb)
 • Hematocriet (Ht)
 • Mean Corpuscular Volume (MCV)
 • Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC)

Wat is ‘energetisch’ meten?

Albert Einstein zei het al: E = Mc2. Dit komt neer op een eenvoudig concept: energie is alles wat er is! Energie bezielt elke cel en elk orgaan in je lichaam, met andere woorden: energie = het leven!

Energetische Geneeskunde is de geneeskunde van de energieën die het lichaam aansturen, ondersteunen en voeden en zegt alles over jouw gezondheid en emotioneel welzijn.

Energie bestaat uit frequenties. Materie staat met elkaar in verbinding op trillingsniveau.

Je cellen hebben een eigen frequentie, net zoals je organen en gedachten. Cellen, organen en het zenuwstelsel communiceren met elkaar via frequenties of energie.

We meten wat er in het lichaam uit balans is en wat energetisch de oorzaak kan zijn.

Alle cellen in het lichaam hebben een cel-eigen energetische waarde (trilling). Deze energetische waarde wordt via resonantie gemeten waarna een totaaloverzicht van de fysieke en mentale gezondheid zichtbaar wordt. Het apparaat zendt een orgaan specifieke trilling uit en ontvangt deze terug van het orgaan. Het verschil tussen het gezonden en ontvangen signaal wordt omgezet waarna duidelijk te zien is hoeveel functieverlies er in een bepaalde cel is ontstaan. Bloed bevat ook energetische trillingen/waarde. Ons lichaam geeft op trillingsniveau aan wat er nodig is om weer in balans te komen.

Willeke van Gennip
Willeke van Gennip
Lees verder
Ik was al 5 jaar bezig om te proberen om af te vallen. Dieet zus dieet zo, ik viel niet af. Zo ben ik bij Simone gekomen, zij heeft de EMB test bij me afgenomen waar verschillende dingen uitkwamen, waardoor ik een blokkade had met afvallen. Ze heeft me fijne tips gegeven en kan altijd vragen bij haar stellen en daar krijg je ook een toereikend antwoord op. Nu 4 maanden verder ben ik ruim 10 kg afgevallen, ik voel me fitter en vitaler. Superfijn, dit had ik niet meer verwacht.
Nicole
September 2022
Lees verder
Na al jaren problemen te hebben gehad met mijn darmen, besloot ik dat het tijd werd voor verandering. In een ver verleden heb ik wel eens onderzoeken gehad, maar daar werd geen oorzaak gevonden voor mijn darmproblemen. Ik besloot het eens over een andere boeg te gooien en zocht contact met Simone. Eerlijk gezegd was ik licht sceptisch: zou één vingerprikje écht kunnen leiden tot verandering? Uit het onderzoek bleek dat er toch écht wel wat aanwijsbare oorzaken waren van mijn darmproblemen. Simone heeft uitgebreid de tijd genomen om alles uit te leggen en aangegeven welke supplementen me zouden kunnen helpen. Met de gedachte ‘baat het niet, dan schaadt het niet’, ben ik gestart met de supplementen die ik keurig en snel verstuurd kreeg via de post. Er ging een wereld voor me open: mijn darmproblemen verdwenen als sneeuw voor de zon!
Anneke van Veggel
Augustus 2022
Lees verder
Simone luistert goed en denkt met je mee. Heeft ook duidelijk het behandelplan en vooral ook het waarom ervan uitgelegd. Ben nu vooral benieuwd naar het resultaat.
Nancy Rovers
Lees verder
Ik heb duidelijke uitleg gekregen over de uitslag van de bloedtest. Simone geeft je advies over de veranderingen die je kunt doen maar legt je niks op. Ik heb voor mij haalbare veranderingen toegepast met het doel om te kijken of ik verandering merk en ik ben positief verrast. Ik sta minder moe op in de ochtend en heb meer energie.
Sanne van Sleeuwen
Lees verder
Simone ervaren als een lieve betrokken vrouw die vanuit alle hoeken met je mee denkt! Prettig contact, legt alles duidelijk uit en geen vraag is te veel! Fijne tips waar je zelf van kan kiezen welke voor je werkt!
Simone de Laat
Simone de Laat
Lees verder
Zeer professionele persoonlijke aanpak. Heel interessant wat voor inzichten je krijgt. Ik kan het iedereen aanraden, ik voel mij stukken fitter!
Meike
Lees verder
Simone denkt ontzettend goed mee met mijn situatie en geeft adviezen die ik makkelijk kan toepassen. Mijn jarenlange buikpijn is weg, ik kan weer alle kleding aan die ik wil zonder mijn opgeblazen buik te verbergen, want die opgeblazen buik is verleden tijd
Laura Heesbeen
Laura Heesbeen
Lees verder
Vorige
Volgende

Wat is het verschil met een reguliere meting?

Regulier kan er met behulp van een bloedonderzoek worden vastgesteld of er sprake is van bepaalde infecties, auto-immuunziekten, bloedarmoede en schildklierafwijkingen.

Uit bloed kan echter nog meer informatie gehaald worden zoals bijvoorbeeld welke mogelijke voedingstekorten er zijn, of er energetische verstoringen en/of belastingen zijn die de klachten kunnen veroorzaken die jij ervaart.  

Graag ga ik samen met jou op zoek naar hoe we jouw lichaam in balans krijgen!

Hoe gaat een EMB in mijn praktijk in zijn werk

Tijdens het eerste consult nemen wij een uitgebreide vragenlijst samen door, deze vragenlijst is ingevuld en aangeleverd voorafgaand aan het consult. Uit deze vragenlijst haal ik waardevolle informatie die ook de basis is voor de EMB.

Na het bespreken van de vragenlijst neem ik via een vingerprik bloed af.

Ik ben gecertificeerd om energetische morfologische bloedtesten af te nemen.

Het bloed wordt vervolgens onderzocht en na 14 werkdagen ontvang ik de uitslag. Voor het bespreken van de uitslag, plannen wij een tweede consult.

Na het tweede consult ontvang je van mij een samenvatting van het gesprek en de adviezen.

Energetisch Morfologische Bloedtest

De afspraken worden gepland in mijn praktijk, uiteraard kunnen deze ook via een Zoom- of telefonische call gepland worden. Als je dit wilt, geef het dan aan zodat ik de EMB-testkit naar je kan opsturen.

Disclaimer: De adviezen die wij geven hebben een energetische en/of holistische insteek. De waarden in deze test kunnen niet 1-op-1 vergeleken worden met een reguliere bloedtest. Bijvoorbeeld: voor vitamine B12 kan er regulier een normale waarde zijn, terwijl deze EMBTest® een deficiëntie aangeeft. EMBTest® doet metingen, vaststellingen, onderzoeken en behandeladvies uitsluitend met instemming van de cliënt. Deze vervangen echter niet de diagnostiek, verpleging en verzorging van de reguliere gezondheidszorg. Metingen, bevindingen, onderzoek en adviezen n.a.v. van deze EMBTest® vallen onder ‘natuurgerichte geneeswijzen’.

Investering EMB test

397,-
 • Energetische Morfologische Bloedtest
 • Intake 45 minuten inclusief vingerprik
 • Hormonale analyse
 • Consult 60 minuten ter bespreking analyse laboratorium met uitleg van alle parameters
 • Persoonlijk voedings- en suppletie advies nav uitslag
 • Uitslag/rapport laboratorium
 • Uitgebreide uitwerking van de uitslag ter naslag
 • Contactmoment na 8 weken om te evalueren hoe het gaat en eventueel bij te sturen
 • Tussentijds contact via whatsapp of mail