Over Simone

Ben jij klaar om een fittere versie van jezelf te worden?

Als hormoonexpert begeleid ik vrouwen die last hebben van hormonale klachten zoals ongemak door menstruatie, stemmingswisselingen, hoofdpijn, rugpijn, migraine, prikkelbaarheid en slaapproblemen. 

Door op een andere manier te eten, te bewegen en hun mindset aan te passen brengen we de hormonen weer in balans. Zodat de lichamelijke- en psychische klachten verdwijnen en zij zich ook veel fitter en energieker voelen.

Hormoon- en voedingsexpert Simone
Mijn verhaal
Ik was zelf die vrouw die vlak voor haar menstruatie onverklaarbare huilbuien had, ik werd dan enorm onzeker over mezelf, mijn relatie, mijn uiterlijk en ga zo maar door. En dan een paar dagen later stond ik weer ‘on top off the world’ en vroeg ik mij af wie die onzekere vrouw was een paar dagen ervoor.
En dat kwam elke maand terug. Daarbij had ik ook zware menstruaties, de eerste twee dagen van mijn menstruatie voelde ik mij zo ellendig dat ik het liefst op de bank lag met een kruik, een dekentje en een kop thee.

Totdat ik dacht “en nu is het klaar”.

Mijn reis
Mijn interesse voor hormonen en de werking van ons vrouwelijk lichaam was al gewekt door mijn eigen klachten. Door mijn opleiding als gewichtsconsulent wist ik hoe ik gezond moest eten, maar toch bleef ik klachten houden die achteraf hormoon gerelateerd waren.

Na het uitblijven van een zwangerschap en een intensief IVF-traject ben ik mij verder gaan verdiepen in hormonen.
Hoewel de lichamelijke check in het ziekenhuis prima was, vroeg ik mij af wat ikzelf kon doen om mijn hormonen in balans te brengen.

Bij mijn zoektocht kwam ik in contact met hormoontrainer Francisca van den Berg en besloot ik de opleiding tot hormoonexpert bij Francisca te volgen.

De opleiding heeft mij alles geleerd over onze hormonen, de werking ervan en de invloed op ons lichaam.

Zelf heb ik tijdens de opleiding ook het 10-weekse reset je hormonen programma gevolgd en dit heeft mij overtuigd van het belang van in balans zijn, het belang van voeding en beweging op ons lichaam en op onze hormonen.

Sinds het volgen van het programma ben ik weer in balans, ik voel mij fitter en energieker.

Mijn interesse in voeding en beweging was er al langer, in 2015 heb ik de opleiding tot Vitaalcoach positief afgerond. Deze opleiding bestaat uit drie modules: gewichtsconsulent, personal trainer en lifecoach.

In 2020 ben ik mij gaan verdiepen in vitaminen en mineralen en wat tekorten met ons lichaam doen. Omdat we helaas niet meer alles uit onze voeding halen, is – naast gezonde voeding, beweging, zonlicht en rust – een aanvulling van vitaminen en mineralen via supplementen belangrijk. Hiervoor heb ik de opleiding Orthomoleculair adviseur gevorderd gevolgd en positief afgerond.

In mijn zoektocht naar mezelf en een gezond lichaam kwam ik de Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB) tegen. Met de EMB wordt door middel van een vingerprik bloed afgenomen dat wordt opgestuurd naar een laboratorium waar het bloed energetisch wordt onderzocht.

De analyse van mijn test heeft mij inzicht gegeven in de vitaminen en mineralen status van mijn lichaam en ik weet hoe het staat met mijn hormonen, vetzurenbalans, darmflora, stressparameters en of er intoleranties zijn voor voedingsstoffen.

De EMB heeft mij enorm geholpen bij het herstel van de balans in mijn lichaam.

Je kan hierbij denken aan een aanpassing in voeding, het innemen van supplementen om tekorten aan te vullen en te kijken naar manieren om stress in je lichaam te verlagen.

Het innemen van supplementen betekent niet dat je hier de rest van je leven aan vast zit, het helpt om de (ernstige) tekorten aan te vullen zodat na verloop van tijd bijvoorbeeld een multi van vitaminen en mineralen voldoende is.

Na het volgen van alle opleidingen bleef er toch iets hangen, klachten of emoties waar ik de vinger niet op kon leggen.
Ik heb EMDR gevolgd om heftige gebeurtenissen in mijn leven te verwerken en een plek te kunnen geven, ik heb EMDR als intensief ervaren omdat je de situatie weer naar voren dient te halen, je vertelt wat er gebeurd is en geeft er een emotie aan op schaal van 1 tot 10. Vanaf daar start de therapie.

Na deze ervaring dacht ik dit moet op een andere manier kunnen, zachter. En die manier heb ik gevonden in NEI.
Met NEI ga je op zoek naar de oorsprong van het ontstaan van je klacht, onder 90% van de fysieke en/of mentale klachten ligt een emotionele blokkade aan ten grondslag.
Dit is een emotionele blokkade waar jij je vaak niet bewust van bent.

Dan is er nog een rode draad in mijn leven en dat is wandelen. Dit is niet sinds Corona ontstaan, maar wel geïntensiveerd. Tijdens de opleiding tot hormoonexpert werd mij het belang van beweging en wandelen duidelijk. Wandelen in de natuur geeft mij rust, ruimte om na te denken of juist niet na te denken en te komen in het hier en nu. Het bewust luisteren naar de vogels, het zien wegrennen van een eekhoorn en het ruisen van de bomen zorgen voor rust en een moment voor mezelf.

Beweging wandelen natuur rust tijd voor jezelf fit met simone son en breugel

Omdat ik dit iedereen gun heb ik de opleiding Trainer Hormoon Boost Wandeling gevolgd om een groep van maximaal acht vrouwen te begeleiden en samen met hen op pad te gaan om te wandelen. Deze wandeling bestaat uiteraard uit veel meer dan alleen de wandeling.

Heb je interesse in een van bovenstaande thema’s? Kijk dan verder op mijn website en kijk per thema naar de uitgebreidere informatie.

Ik help je graag met jouw klachten en wensen en hoop je te ontmoeten in mijn praktijk.

Groet, Simone

Rust, minder stress, goede nachtrust
Ik ben ervan overtuigd dat door mijn kennis te delen over hormonen er veel dagelijkse klachten die vrouwen ervaren opgelost kunnen worden.
Alles in je lichaam wordt beïnvloedt door hormonen.

Daarnaast is het bewust worden van de emotionele blokkade die schuil gaat onder je fysieke en/of mentale klacht én het direct oplossen hiervan met NEI een mooie aanvulling.
 

Mijn opleidingen:

 • NEI, vervolg opleiding (het Energetisch huis)
 • NEI, traject jouw energetisch fundament (het Energetisch huis)
 • Levend bloed analyse (Janine Dirkson)
 • Reset je hormonen expert (Francisca van de Berg)
 • Trainer hormoon boost wandeling (Francisca van den Berg)
 • Opleiding Energetisch Morfologische Bloedtest (Stichting Ortho Health Foundation)
 • Verdiepingsopleiding Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB Test BV/Praktijk Wiersma)
 • Orthomoleculair adviseur gevorderd (Stichting Ortho Health Foundation)
 • Vitaal coach (Hamel college)
 • Gewichtsconsulent (Hamel college)
 • Personal trainer (Hamel college)
 • Lifecoach (Hamel college)

Benieuwd hoe ik jou kan helpen? Of gewoon even sparren?

Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact op.