Over Simone

Beweging wandelen natuur rust tijd voor jezelf fit met simone son en breugel

Welkom op mijn website!

Simone Meurkens Fit met Simone Son en Breugel

info@fitmetsimone.nl

Simone meurkens

Mijn reis

Mijn interesse voor hormonen en de werking van ons vrouwelijk lichaam is gewekt na het uitblijven van een zwangerschap en een intensief IVF-traject.

Hoewel de lichamelijke check in het ziekenhuis prima was, vroeg ik mij af wat ikzelf kon doen om mijn hormonen in balans te brengen.

Bij mijn zoektocht kwam ik in contact met hormoontrainer Francisca van den Berg en besloot ik de opleiding tot hormoonexpert bij Francisca te volgen.

De opleiding heeft mij alles geleerd over onze hormonen, de werking ervan en de invloed op ons lichaam.

Zelf heb ik tijdens de opleiding ook het 10-weekse reset je hormonen programma gevolgd en dit heeft mij overtuigd van het belang van in balans zijn, het belang van voeding en beweging op ons lichaam en op onze hormonen.

Sinds het volgen van het programma ben ik weer in balans, ik voel mij fitter en energieker.

En als “cadeau” ben ik ook nog de IVF kilo’s kwijt.

Mijn interesse in voeding en beweging was er al langer, in 2015 heb ik de opleiding tot Vitaalcoach positief afgerond. Deze opleiding bestaat uit drie modules: gewichtsconsulent, personal trainer en lifecoach.

In 2020 ben ik mij gaan verdiepen in vitaminen en mineralen en wat tekorten met ons lichaam doen. Omdat we helaas niet meer alles uit onze voeding halen, is – naast gezonde voeding, beweging, zonlicht en rust – een aanvulling van vitaminen en mineralen via supplementen belangrijk. De opleiding Orthomoleculair adviseur gevorderd heb ik positief afgerond.

In mijn zoektocht naar mezelf en een gezond lichaam kwam ik de Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB) tegen. Met de EMB wordt door middel van een vingerprik bloed afgenomen dat wordt opgestuurd naar een laboratorium waar het bloed energetisch wordt onderzocht.

De analyse van mijn test heeft mij inzicht gegeven in de vitaminen en mineralen status van mijn lichaam en ik weet hoe het staat met mijn hormonen, vetzurenbalans, darmflora, stressparameters en of er intoleranties zijn voor voedingsstoffen.

De EMB heeft mij enorm geholpen bij het herstel van de balans in mijn lichaam.

Je kan hierbij denken aan een aanpassing in voeding, het innemen van supplementen om tekorten aan te vullen en te kijken naar manieren om stress in je lichaam te verlagen.

Het innemen van supplementen betekent niet dat je hier de rest van je leven aan vast zit, het helpt om de (ernstige) tekorten aan te vullen zodat na verloop van tijd bijvoorbeeld een multi van vitaminen en mineralen voldoende is.

Door positieve afronding van de opleiding mag ik EMB-testen afnemen en kan ik de analyse lezen.

Dan is er nog een rode draad in mijn leven en dat is wandelen. Dit is niet sinds Corona ontstaan, maar wel geïntensiveerd. Tijdens de opleiding tot hormoon expert werd mij het belang van beweging en wandelen duidelijk. Wandelen in de natuur geeft mij rust, ruimte om na te denken of juist niet na te denken en te komen in het hier en nu. Het bewust luisteren naar de vogels, het wegrennen van een eekhoorn en het ruisen van de bomen zorgen voor rust en een moment voor mezelf.

Omdat ik dit iedereen gun heb ik de opleiding Trainer Hormoon Boost Wandeling gevolgd om een groep van maximaal acht vrouwen te begeleiden en samen met hen op pad te gaan om te wandelen. Deze wandeling bestaat uiteraard uit veel meer dan alleen de wandeling.

Heb je interesse in een van bovenstaande thema’s? Klik dan verder op mijn website en kijk per thema naar de uitgebreidere informatie.

Ik help je graag met jouw klachten en wensen en hoop je te ontmoeten in mijn praktijk.

Groet, Simone

Mijn diploma’s

  • Reset je hormonen expert (Francisca van de Berg)
  • Trainer hormoon boost wandeling (Francisca van den Berg)
  • Opleiding Energetisch Morfologische Bloedtest (Stichting Ortho Health Foundation)
  • Verdiepingsopleiding Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB Test BV/Praktijk Wiersma)
  • Orthomoleculair adviseur gevorderd (Stichting Ortho Health Foundation)
  • Vitaal coach (Hamel college)
  • Gewichtsconsulent (Hamel college)
  • Personal trainer (Hamel college)
  • Lifecoach (Hamel college)