Recept bananenbrood
Benodigd:
– 3 eieren
– 1 appel
– 3 bananen
– 100 gram havermout
– 100 gram moerbeien
– 6 gram wijnsteenbakpoeder
– 8 gram vanille
– 7 gram kaneel
– 20 gram rozijnen
Bereiding:
– Vet een cakevorm of broodblik in en verwarm de oven voor op 180 graden
– Meng alle ingrediënten met de mixer of keukenmachine door elkaar
– Bak het bananenbrood ongeveer 40 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven
Tip 1: Snijd het brood in plakjes en vries ze in, zo heb je voor iedere dag een lekker plakje.
Tip 2: Ook lekker met wat kokosyoghurt en fruit als ontbijt.
Tip 3: Vervang de rozijnen door in stukjes gesneden gedroogde abrikozen.
Tip 4: Voeg in stukjes gesneden dadels toe.
Tip 5: Voeg een theelepel pure cacao poeder toe.
Tip 6: Vervang de kaneel voor kurkuma.
Tip 7: Vervang de kaneel voor koek- of speculaaskruiden.
Tip 8: Experimenteer met je eigen favoriete smaken.
Voor de plantaardige versie van het bananenbrood: de eieren vervangen door 150 ml water met 4 eetlepels chiazaad. Water met chiazaad vooraf een kwartier laten staan zodat chiazaad het vocht kan opnemen.
Snijd het brood in plakken en vries het in, zo heb je iedere dag van de week een gezond stuk bananenbrood.
Eet smakelijk!