Wat is NEI en waarom zou elke vrouw het moeten overwegen?

NEI, of Neuro Emotionele Integratie, is een therapievorm die steeds meer aandacht krijgt binnen de wereld van persoonlijke ontwikkeling en alternatieve geneeskunde. Voor veel vrouwen kan NEI een waardevolle toevoeging zijn aan hun zoektocht naar balans, zelfinzicht en emotionele heling. In dit blog gaan we dieper in op wat NEI precies is, hoe het werkt en waarom het vooral voor vrouwen een geweldige optie kan zijn.

Wat is NEI?

NEI is een relatief nieuwe therapievorm die zich richt op het oplossen van onbewuste emotionele blokkades die vaak aan de basis liggen van fysieke en/of mentale klachten. Deze blokkades kunnen ontstaan zijn door onverwerkte emoties uit het verleden, zoals trauma’s, angsten of langdurige stress.

De grondlegger van NEI, Roy Martina, combineerde kennis uit de westerse psychologie, oosterse geneeskunde en neurowetenschappen om een methode te ontwikkelen die snel en effectief diepgewortelde problemen kan aanpakken. NEI werkt met het onbewuste brein en het lichaam om deze blokkades op te sporen en te verwerken.

Hoe werkt NEI?

Tijdens een NEI-sessie gebruik ik de biotensor om contact te maken met het onbewuste brein van de cliënt. Door specifieke vragen te stellen kan de therapeut samen met de biotensor de oorzaak van de emotionele blokkades achterhalen. Vervolgens wordt de blokkade losgekoppeld zodat het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt aangezet en de cellen zich vernieuwen zonder de emotionele blokkade.

Waarom is NEI zo effectief voor vrouwen?

1. Hormonen en emoties

Vrouwen hebben door hun hormonale cyclus vaak te maken met schommelingen in hun emoties. NEI kan helpen om de onderliggende emotionele blokkade op te sporen in combinatie met de hormonale analyse waardoor ik gericht een oplossing kan bieden. Enerzijds op basis van voeding en anderzijds door het loskoppelen van de emotionele blokkade.

2. Oude patronen doorbreken

Veel vrouwen dragen onbewust patronen mee uit hun jeugd of vorige generaties, zoals beperkende overtuigingen over hun rol in relaties, het gezin of zelfbeeld. NEI kan deze diepgewortelde overtuigingen aan het licht brengen en helpen om ze te transformeren.

3. Zelfzorg en zelfliefde

In een wereld waarin vrouwen vaak alle ballen hoog houden met carrière, gezin en persoonlijke ambities, kan het moeilijk zijn om tijd te vinden voor zelfzorg. NEI moedigt vrouwen aan om naar binnen te kijken en hun eigen behoeften en verlangens serieus te nemen. Dit proces kan leiden tot een sterkere verbinding met zichzelf en meer zelfliefde.

4. Trauma en emotionele heling

NEI biedt een veilige en zachte manier om trauma’s te verwerken en emotionele vrijheid te vinden.

5. Gezondheid en welzijn

Veel fysieke klachten bij vrouwen, zoals menstruatieproblemen, migraine of chronische vermoeidheid, hebben vaak een emotionele component. NEI kan helpen om de onderliggende emotionele oorzaken van deze klachten te ontdekken en aan te pakken, wat kan leiden tot verbeterd fysiek welzijn.

 

Geef een reactie